Bagmandspolitiet lukker udenlandsk fupbutik

1. oktober 2014

Nyt samarbejde mellem Bagmandspolitiet og e-mærket resulterer i første lukning af udenlandsk fupbutik på nettet. Samarbejdet er kommet i stand, efter e-mærket i september offentliggjorde en undersøgelse som viste, at antallet af fupbutikker på nettet er eksplosivt stigende. Hos e-mærket glæder man sig over, at der nu bliver taget affære, og forventer flere lukninger i den kommende tid.

Forbrugermagasinet Kontant satte i begyndelsen af september fokus på, hvordan stribevis af danske forbrugere hvert år havner i kløerne på udenlandske netsvindlere. I programmet kunne e-mærkets direktør, Lars Schmidt Larsen, afsløre, at hele 1141 fupbutikker jagter danske nethandlendes penge og personlige oplysninger. Han overrakte samtidig en liste over svindlerne til Statsadvokaten, bedre kendt som Bagmandspolitiet, og siden er det gået stærkt. Allerede få uger efter er første udenlandske fupbutik lukket.

Solgte falske mærkevaresolbriller

Fupbutikken der er tale om hedder www.raybansolbrillerudsalg.dk. Her kunne man købe falske Ray-Ban solbriller under påskud af at være ægte, men besøger man fupbutikken i dag, er der ingen briller at finde. I stedet bliver man mødt med en besked om, at rettighederne til domænenavnet er overført til Statsadvokaten.

Lukningen er en direkte konsekvens af e-mærkets afsløring, og direktør for e-mærket Lars Schmidt Larsen forventer, at det blot er den første i rækken af lukkede fupsider.

”Det er fantastisk, at vores afsløring kan føre så afgørende resultater med sig på den korte tid. Det giver os endnu mere energi til at fortsætte kampen mod fupbutikkerne”, siger han.

Fup koster lovlydige netbutikker dyrt

Den omfattende svindel er ikke blot et problem for de forbrugere, der går i fælden. Ifølge Lars Schmidt Larsen bliver de netbutikker, der har rent mel i posen, også ramt.

”Hver gang en forbruger, i god tro, køber for 500 kroner på en udenlandsk fupbutik, går en dansk lovlydig netbutik glip af den omsætning. På længere sigt kan konsekvensen være yderligere omsætningsfald for de erhvervsdrivende, da et øget antal episoder med snyd unægtelig vil afholde flere forbrugere fra at handle på nettet. Derfor vil vi fortsætte kampen mod fupbutikkerne”, afslutter han.

den eksplosive udvikling i antallet af fupbutikker

©2024 emaerket.dk